Transportkunde Pandora

Transportkunde Pandora

Binnenkort organiseert Kivi Niria weer een excursie, deze zal plaatsvinden op 27 mei. Lees snel verder voor meer informatie.

Keyrail is de commerciële exploitant van de Betuweroute, de goederenspoorlijn die loopt van de Rotterdamse haven naar Duitsland via Zevenaar.
De Betuweroute is inmiddels volop in gebruik voor het vervoer van containers op shuttletreinen naar en van het achterland van de Nederlandse havens.

Het hoofdkantoor van Keyrail is gevestigd op emplacement Kijfhoek dat gelegen is tussen Barendrecht en Zwijndrecht.
Kijfhoek is het grootste rangeerterrein van Nederland en één van de drukste van Europa en kan met recht dé Nederlandse draaischijf voor het goederenvervoer per spoor worden genoemd. Op Kijfhoek worden goederentreinen samengesteld en wordt het goederenvervoer over de Betuweroute aangestuurd.Vanaf Kijkhoek gaan de goederentreinen naar vele bestemmingen in binnen- en buitenland. Keyrail zorgt voor de verkeersleiding, de capaciteitsverdeling en het beher en onderhoud van de Betuweroute.

Tijdens ons bezoek zal de heer Guus de Mol, manager Development & Logistic Solutions van Keyrail, inleidingen geven betreffende de functies van Keyrail, allerlei aspecten van de Betuweroute en de ontwikkeling en de vooruitzichten van het goederenvervoer per spoor. Verder zal worden ingegaan op het rangeerbedrijf van Kijfhoek.

Omdat de parkeermogelijkheden op Kijfhoek beperkt zijn, verzamelen we ons bij NS-station Barendrecht van waaruit we per bus naar Kijfhoek rijden. U kunt bij station Barendrecht gratis parkeren op het P+R terrein gelegen op het tunneldak aan het Zuideinde (volg de aanwijzingen P+R). De bus staat aan de westzijde van het station aan de Stationsweg. Zorgt dat u (ruim) op tijd aanwezig bent, want de bus vertrekt prompt op het hieronder aangegeven tijdstip. Eenmaal ter plaatse zullen we, na de inleidingen, ook de bezichtiging van Kijfhoek per bus doen.

14.30 uur Vertrek van bus vanaf NS-station Barendrecht
14.45 uur Aankomst op Kijfhoek en ontvangst met koffie/thee
15.00 uur Presentatie over Keyrail en Betuweroute
16.00 uur Gelegenheid voor verdere vragen en nadere kennismaking met koffie/thee/een frisdrankje
16.30 uur Bezichtiging per bus van Kijfhoek
17.30 uur Vertrek van bus van Kijfhoek naar NS-station Barendrecht

Kosten voor deze activiteit bedragen:
·Leden van KIVI NIRIA Transportkunde: gratis
·Leden van KIVI NIRIA, maar niet lid van de Afdeling voor Transportkunde: € 6,-
·Niet-leden (van KIVI NIRIA): € 12,-
·Studenten: halve prijs

2 Responses

  1. very initially “咁都唔使咒罵人地全家喺 豬 啫 當事人喺唔著 但罵嗮人地全家 無需要呀 ” 無風起浪? I am/ was very diptpsoinaed that my friend BBF who 罵嗮人地全家 無需要呀 that was totally unnecessary at all! Humbly yoursthe inner space

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *